RocketTheme Joomla Templates
U bevindt zich hier: Home Stagekoppeling- en begeleiding

Stagekoppeling- en begeleiding

Veel sportverenigingen kampen met een tekort aan vrijwilligers. Bovendien krijgen sportverenigingen steeds meer maatschappelijke taken. Om hier gehoor aan te kunnen geven wordt veel van vrijwilligers gevraagd, zowel in tijd als kennis.

MBO-studenten hebben juist moeite met het vinden van een stageplaats. Bedrijven bezuinigen op stagiairs om te voorkomen dat zij vast personeel moeten ontslaan.

Deze twee ontwikkelingen kunnen samen een oplossing vormen. Nassauplein Sportmanagement is in gesprek met MBO-opleidingen om in kaart te brengen welke stagiairs in aanmerking kunnen komen om een stageplek op te vullen binnen een sportvereniging. Daarnaast kan Nassauplein de stagiair een stukje begeleiding bieden op het vakgebied van de stagiair. Een vrijwilliger binnen de sportvereniging verzorgt de secundaire begeleiding van de stagiair: de kennismaking met de vereniging en de afspraken over het aantal uren.

Naast MBO-studenten richt Nassauplein Sportmanagement zich ook op maatschappelijke stages binnen het middelbaar onderwijs en beroepsgerichte stages binnen het HBO.

Traject:

1. Gemeente vraagt subsidie aan voor de opzet en uitvoering van het project.

2. Nassauplein verzorgt:

  • Projectplan
  • Werving van scholen en stagiairs
  • Werving van verenigingen en hun vacatures
  • Koppeling tussen stagiairs en verenigingen
  • Opleiden en ondersteuning van begeleiding
  • Organisatie bijeenkomsten voor begeleiders

Terug